kajak

6 gode huskeregler til kajakroere

I dette blogindlæg får du 6 gode huskeregler i kajak, som kan være med til at sikre dig en god tur i kajak i Fjordlandet.

 1. Lær at ro kajak – Det lyder måske skørt, men det er uhyre vigtigt at have styr på teknik, balance og redninger. Det er ikke “bare lige”. Tag et kursus hos en godkendt kursusudbyder. Måske har du allerede styr kajak teknikken? Så er det såmænd videre til næste gode råd.

   

 2. Hav styr på dit udstyr. Det skal fungere, være godt vedligeholdt, være korrekt indstillet og du skal vide hvordan det fungerer og evt. hvad der kan være galt hvis det ikke gør.

   

 3. Planlæg din tur i forhold til vind, vejr og særlige forhold der hvor du tænker at ro. Der kan være mange ting at forholde sig til, og som er vigtige for at komme sikkert ud, og hjem igen. Derfor er det vigtig at sætte sig ned INDEN du tager på vandet og planlægge turen med alt hvad det indebærer af vejrudsigt, strøm, sejlforhold, trafik etc.

   

 4. Hav styr på din sikkerhed. Udover ovenstående som er en vigtig del, så skal du altid fortælle en ven, kæreste, mand/kone at du tage på vandet, hvorhen og hvornår du regner med at være tilbage. Sørg for at medbringe “en linie til land” – en mobiltelefon – og brug altid din lovpligtige svømmevest.

   

 5. Iklæd dig passende tøj som matcher vejret. Der er ikke noget der er værre end at fryse, eller have det for varmt, når man prøver at nyde en skøn tur på vandet. På vores breddegrader er det nok kulde der er den største udfordring. Uanset hvad, så sørg for at du har passende tøj på, og gerne lidt mere end du forventer er nødvendigt, og gerne også et ekstra tørt sæt af det inderste lag. Tænk særligt over at det ofte er fingre, tæer og hoved som først bliver kolde og kan du holde dem varme, er det meget lettere med resten af kroppen.

   

 6. Beskyt dig med sol og UV lys. Det sidste gode råd kommer i forlængelse af ovenstående, men kræver alligevel sit eget punkt. Når du er på vandet kan solens stråler være kraftige, selvom solen ikke umiddelbart virker skarp. Lang tids eksponering og refleksioner fra vandet kan betyde at selv en mild sol kan tage godt fat i huden. Så beskyt dig mod solen både oppefra med en hat og nedefra med solcreme. Tag selvfølgelig også en flaske vand med til alle dage, ikke kun de meget varme.


Vi afholder kajakkurser hos Outdoor Adventures i den skønne Nationalpark Skjoldungernes Land ved Roskilde Fjord.
Læs mere på vores hjemmeside.
www.outdooradventures.dk/kajakkursus/.

Du har også mulighed for at komme med på oplevelsesture i kajak. Det er med erfarne uddannede instruktører, besøg på lokale steder og aktivt fællesskab.

Ren nydelse for alle 🚣 
www.outdooradventures.dk/oplevelser-i-kajak