Kajakkursus i Fjordlandet

Hvad er en havkajak?

En havkajak er en yderst stabil kajak der er i stand til at medbringe udrustning og som det er muligt at sejle langt i. Den opfører sig godt, dvs. forholdsvist stabilt, i bølger og vind, den beskytter mod kulde og vandsprøjt og så er den til at vende om og sejle videre i efter at være væltet. Havkajakken er udstyret med et cockpit, som gør at roeren sidder på et sæde neden i kajakken. Havkajakken er lang, så den ikke dykker ned i bølger og bliver overskyllet og så har den 2 eller flere vandtætte dæksrum til oppakning, og som sikrer at den ikke synker. Til at ro benyttes en pagaj og med pagajen sikres også balance og kontrol over kajakken. I modsætning til hvad mange tror, er det ganske let at lære at sejle kajak. Med et kajakkursus får du prøvet kræfter med den fantastisk sjove vandsport og bagefter kan du selv på egen hånd, med garanti.

Velkommen udenfor til et lærerigt kajakkursus

Kajakkursus

Vil du gerne ud og opleve den skønne nationalpark på egen hånd i havkajak? Men også gerne være sikker på at du kommer godt afsted og hjem igen? Vi holder faste kajakkurser i Fjordlandet ved vores base i Vigen Strandpark, Roskilde og på udvalgte dage i Holbæk. Med et kajakkursus og de dygtigste instruktører sikrer vi dig en tryg start på dine havkajak oplevelser. Meld dig til et af vores kajakkurser så garanterer vi at du får en god start og mulighed for mange gode oplevelser til vands i Nationalpark Skjoldungernes Land efterfølgende.

Kajak kursus i fjordlandet

Kajakkursus - begynder

Kurset er for begyndere der gerne vil have en basis introduktion til havkajak sejlads. Formålet er at give DIG de bedste forudsætninger for at komme ud på oplevelser i nationalparken i en havkajak. Du vil blive undervist i korrekt brug af udstyr, hvordan du kommer sikkert ud og hjem igen, basis vende og balancerings teknikker. Undervejs får du mulighed for at øve og bliver guidet med en masse tips og tricks og afprøve alt det vi har lært dig.

Vores kajakkursus – begynder tager 3 timer, vi låner dig alt udstyret: gode stabile havkajakker, en pagaj og en svømmevest. Efter kurset har du alt udstyr til din rådighed i yderligere 2 timer, så der bliver rig mulighed for at træne mere, på alt det du har lært. Der er maks. 9 deltagere per kajakkursus. Vores instruktører er uddannet hos Dansk kano og kajak forbund og er erfarne kajak roere. Børn fra 14 år kan deltage med en voksen.

Alt det koster kun kr. 495,- per person.

Tidligere
Næste

Ved vores faste base i Roskilde på Vigen Strandpark afholder vi følgende kajakkurser hele sæsonen:

 • Kajakkursus – begynder – hold (min. 14 år)
 • IPP2 kajakkursus – hold
 • Privat instruktør (begynder/IPP2/teknik/guidet tur)

Med vores mobile kajaktrailer afholder vi følgende kajakkurser på udvalgte dage i Holbæk:  

 • Kajakkursus – begynder (min. 14 år)
 • Privat instruktør (begynder/IPP2/teknik/guidet tur)
 •  

Privat instruktør

Passer dagene for de åbne kajakkurser ikke ind i din kalender? Er kurset udsolgt? Er I en gruppe, som ønsker fuld fokus på jer til et kajakkursus? Eller er I en gruppe, der ønsker en guidet tur? Så er der mulighed for at booke en privat instruktør på et tidspunkt der passer jer, i enten RoskildeHolbæk eller Frederikssund. Vælger I et begynderkursus eller IPP2 kursus er det helt det samme som holdkurserne. Prisen er den samme, som i vores faste holdkurser og tidspunkt og sted er noget I selv vælger. Vi har selvfølgelig alt udstyr til et sikkert og godt kajakkursus eller guidet rotur klar. Der betales for minimum 4 deltagere ved booking af privat instruktør. Ønsker I at booke en rotur med guide eller et teknikkursus er det også muligt.

Kajak kursus i Fjordlandet

IPP2 - Havkajak kursus

Vil du gerne lidt mere med din kajak er IPP2 kurset et godt sted at starte. Du bliver undervist i basis vind, vejr, redning og ro-tag. Kurset løber over 2 dage svarende til i alt 16 timer, så du opnår en større erfaring med kajakken, i kyndigt selskab med uddannet instruktører. På kurset lærer du:

 • Basis vind- og vejrlære
 • Sikkerhed på vandet
 • Vandtilvænning
 • Ind- og udstigning
 • Ro-teknik
 • Styretag
 • Lavt støttetag
 • Selv- og makkerredning

At føle sig tryg og blive bedre i kajakken, handler om erfaring. Derfor kan du efter kurset deltage gratis i to af vores ons-/ søndags ro-med ture fra Vigen strandpark. Der er ingen krav til færdighed på vores ro-med ture og du er derfor også velkommen til at invitere en eller flere med til kr. 275,- per person.

Det er 2 dage med massere af læring og godt selskab i de bedste rammer på Roskilde Fjord. Efter kurset udstedes vores eget IPP2 bevis og det er muligt at bestille et officielt DKF IPP2 for kr. 250,-

 

Velkommen udenfor på vandet.

PRIS IPP2 kajakkursus:  inkl. alt nødvendigt udstyr OG mulighed for gratis deltagelse i to ro-med ture i løbet af sommeren koster kun:

kr. 2195,- pr. person. 

Kajak kursus i roskilde

Kajak leje

Ønsker du at opleve Vigen Strandpark til vands? Så har vi alt udstyr til at du kan komme godt afsted og sikkert hjem igen. Vi anbefaler alle at tage et begynderkursus først, da det giver den bedste første oplevelse i kajakken. Det handler både om sikkerhed på vandet, håndtering af udstyret og ro-teknikken. Læs mere om kajakudlejning, priser, regler og booking ved at klikke på knappen nedenfor.

Giv et gavekort

Vi tilbyder forskellige typer gavekort:  kajak begynderkursus, kajak udlejning samt IPP2 kajakkursus med mulighed for certifikat fra DKF efterfølgende. Så hvis du mangler at give en god gave eller bare vil overraske én du holder af, så giv ham eller hende mulighed for at få en skøn oplevelse i Nationalpark Skjoldungernes Land. Vær med til at give den heldige en hyggelig dag og nogle gode minder.

Har du set vores andre oplevelser?