Kajakudlejning

Lej kajak for kr. 250 i 2 timer
Lej kajak for kr. 400 i 4 timer
pris for leje af kajak 1 dag
Lej våddragt til kr. 150 for en hel dag
Previous slide
Next slide

Kajakudlejning i Roskilde

I vores kajakudlejning har vi har det nødvendige udstyr til at du kan komme godt afsted – og hjem igen – når du skal ud og nyde den skønne natur i nationalpark Skjoldungernes Land. Det bedste er at du behøver ikke at have bestået et IPP2 kursus for at kunne leje en kajak ved kajakudlejningen på Vigen strandpark. Men det er altid på eget ansvar når du lejer udstyr hos os, og du er derfor selv ansvarlig for at vurdere egne evner og formåen. 

Har du allerede styr på at ro kajak og har enten deltaget i vores kajak begynderkursus, IPP2 kajakkursus eller har erfaring et andet sted fra, er vores kajakudlejning lige stedet for dig. Vi har alt nødvendigt udstyr til en skøn tur på Roskilde Fjord. Vi har fast kajakudlejning i sommerhalvåret på Vigen Strandpark ved Roskilde camping. Vi har ikke faste åbningstider men reserverer du via online booking på siden her, kan du være sikker på at vi står klar med kajakken til dig. Du skal senest booke din kajak 24 timer før du skal benytte den. Er det indenfor 24 timer kan du ringe på 5389 0585 for at høre om der er ledige kajakker.  

Er I en gruppe som ønsker kajakudlejning i andre dele af Nationalpark Skjoldungernes Land, kommer vi gerne ud med kajakkerne til jer. Og vi laver også gerne guidede ture andre steder i nationalparken. Kontakt os for at høre nærmere.

Du kan leje følgende typer kajak:

RTM YSAK havkajak med finne – (maks højde på roer ca. 2 meter)

Høfde Q – 2 personers havkajak

Dette medfølger ved kajakudlejning:

Slidstærk pagaj 

Svømmevest – som er obligatorisk at benytte under sejlads

Mulighed for sprayskirt, pumpe og float

1 Persons kajak

2 timer / hours –  DKK250 / EUR35

4 timer / hours – DKK400 / EUR55

 1 dag / day – DKK600 / EUR85

 2 dage / days – DKK800 / EUR115

Extra dage / days –  +DKK200 / EUR30

2 Persons kajak

2 timer / hours –  DKK400 / EUR55

4 timer / hours – DKK600 / EUR85

 1 dag / day – DKK800 / EUR115

 2 dage / days – DKK1000 / EUR145

Transport af kajakker indenfor 25 km i alt DKK 350,-

Når du lejer en af vores kajakker, medfølger altid en pagaj og en svømmevest. Det er også muligt at få et spraydeck, en paddlefloat og en pumpe med. 

Alle over 18 år kan leje en kajak. Er du under 18 år, skal du være sammen med en over 18 år.

Der er rigtig mange gode steder at tage på tur, i Nationalpark Skjoldungernes Land. Det er altid muligt at finde læ for enten østen- eller vestenvind. Blæser der fra nord, skal man være lidt mere påpasselige end langt de fleste andre steder i fjorden. Kattinge vig er også et godt sted for en tur i kajakken. Der er godt læ de fleste steder og skønne steder at lægge til på land. Vinden bestemmer for det meste, hvor det er godt at ro. Vores instruktører er altid klar med et godt råd og en god anbefaling.

Vejret har en stor betydning for din roning. Blæser det mere end 7 m/s lejer vi ikke vores kajakker ud, medmindre du er en erfaren IPP3 roer. Har du booket leje og det blæser for meget på dagen, bliver din reservation annulleret for din sikkerhed og uden omkostninger for dig. Er du i tvivl, så giv os et kald på: 53 89 05 85

Alle årstider er passende til kajak. MEN det kræver forberedelse og erfaring, hvis man skal ro kajak hele året. Generelt skal vandet være mindst 14 grader varmt, hvis du skal afsted i kajak og ikke have en hel masse udstyr på. Er det under 5 grader, skal du kun tage afsted hvis du er erfaren og har det rigtige udstyr på. Som med alt andet leg på vand, kræver det god forberedelse og det rette udstyr til omstændighederne. Når det så er sagt, så venter der fantastiske oplevelser i Nationalpark Skjoldungernes Land på alle årstider. Vi lejer kun kajakker ud mellem 15. april og 15. september.

Medbring gerne eget egnet udstyr, så vidt du har dette og tøj du kan bevæge dig frit i. Tag også gerne noget skiftetøj med, idet man kan få brug for det. Skal du leje våddragt, så er det badetøj indenunder og så er det godt med et håndklæde også.

Der betales for hele lejeperioden inden udstyret tages i brug

Der skal fremvises billedlegitimation ved start på lejeperiode.

Lejer er forpligtet til at erstatte evt. skadet eller bortkommet udstyr.

Det er lejers ansvar at udstyret benyttes korrekt og at ansvarlig færdsel på vandet efterleves. 

Lejer er selv ansvarlig for tyveriforsikring.

Som lejer er du selv ansvarlig for at vurdere dine evner, helbred og svømmedygtighed. Er vi i tvivl så afviser vi dig. For din sikkerhed.

Udstyret skal leveres tilbage i rengjort stand.

Lej din kajak her:

Kajakudlejning ved Roskilde fjord

Hvis du er på udkig efter en sjov og spændende måde at opleve Roskilde fjord på, så er kajakudlejning det perfekte valg for dig. Roskilde fjord er en smuk og varieret destination med mange forskellige landskaber og seværdigheder, der kan udforskes fra vandsiden.

I vores kajakudlejning ved Roskilde fjord kan du opleve naturen på en helt ny måde. Du kan glide stille og roligt afsted på vandet, mens du nyder de smukke omgivelser og den friske luft. Det er en fantastisk måde at slappe af og komme væk fra hverdagens stress og jag, samtidig med at du får motion og oplever naturen på nært hold.

Kajakudlejning ved Roskilde fjord er tilgængeligt for alle uanset alder og erfaring. Du behøver ikke at have et IPP2 bevis for at leje kajak hos os, men det er naturligvis dit eget ansvar at vurdere egne evner og formåen inden du drager afsted i kajak. Der vil også være mulighed for at leje kajak med en guide, hvis du ønsker ekstra støtte og vejledning under din tur.

Vores kajakudlejning er ved Vigen Strandpark, hvor du kan leje en kajak til en enkelt tur eller for en hel dag. Kajakudstyr som redningsveste og pagajer følger altid med, så du har alt det nødvendige udstyr til din tur.

Når du er ude på fjorden, vil du kunne opleve en række forskellige landskaber og seværdigheder. Du kan tage en tur rundt om øen Elleore, eller til Boserup skov hvor du vil kunne se de smukke skove og marker undervejs. Du kan også padle til det berømte vikingeskibsmuseum i Roskilde og se de gamle vikingeskibe, der er udstillet der.

Hvis du er mere til at udforske naturen, så kan du padle til de mange små bugter og vige langs fjorden, hvor du vil kunne opleve det rige dyreliv i området. Her kan du se vandfugle, fiskehejrer, ørne og måske endda sæler, der svømmer i fjorden.

Uanset hvad du vælger at udforske, vil du helt sikkert have en fantastisk oplevelse ved kajakudlejning på Roskilde fjord. Det er en unik og spændende måde at opleve naturen på og vil give dig minder for livet.

Det er vigtigt at huske på, at kajakroning kan være farligt, især hvis man ikke er ordentligt uddannet og trænet. Hvis du er ny til kajakroning, eller hvis du ikke har padlet i et stykke tid, anbefales det at tage et kajakkursus først eller leje med en guide. På denne måde kan du sikre dig, at du er klar og forberedt til at padle på fjorden, og at du kan nyde din tur på en sikker og ansvarlig måde.