IPP2 kajakkursus

Varighed af IPP2 kajakkursus er 16 timer
IPP2 kajakkursus i Roskilde foregår lørdag + søndag
pris på IPP2 kajakkursus

IPP2 kajakkursus i Roskilde

Et IPP2 kajakkursus i Roskilde er for dig der måske har taget IPP1-kurset eller har anden tilsvarende erfaring og interesse inden for kajakroning. Et IPP2 kajakkursus i skønne omgivelser i Nationalpark Skjoldungernes Land er det næste skridt i din kajakuddannelse. Dette begynderkursus er specielt designet til at udvikle dine færdigheder og gøre dig tryg i kystnære områder og forskellige vejrforhold. Det afholdes ved vores sommercamp på Vigen Strandpark ved Roskilde fjord af erfarne kajakinstruktører.

 

En god og sikker start med et IPP2 kajakkursus

Kurset varer 2 dage og er en praktisk og teoretisk uddannelse, der dækker alle aspekter af havkajakroning. Et IPP2 kajakkursus i Roskilde fokuserer på at udvikle dine tekniske færdigheder og forbedre dine evner til at planlægge og udføre en sikker kajaktur i kystnære farvande som ved Roskilde fjord.

En vigtig del af kurset er læringen af teknikker til at håndtere kystnære forhold som i Roskilde fjord. Du vil lære, hvordan du skal reagere på disse forhold og anvende teknikker til at manøvrere gennem dem. Kurset vil også dække emner som navigation, vejr- og vindforhold, og hvordan man håndterer nødsituationer i havkajakken.

En anden vigtig del af IPP2 kajakkurset i Roskilde er fokus på sikkerhed. Du vil lære forskellige teknikker til at redde og blive reddet i tilfælde af en nødsituation. Du vil også lære om udstyr og vedligeholdelse, og hvordan du kan minimere risikoen for ulykker i og med havkajakken.

 

Erfarne og uddannede kajakinstruktører underviser på vores IPP2 kajakkursus

Du vil blive undervist af uddannede og erfarne kajakinstruktører, der er lokalkendt i Roskilde fjord og som vil give dig personlig feedback og rådgivning om dine tekniske færdigheder og kajakudstyr. Der vil også være masser af praktisk træning og øvelser, så du kan anvende dine nye færdigheder i realistiske situationer på Roskilde fjord.

For at bestå et IPP2 kajakkursus, skal du demonstrere dine færdigheder og viden gennem en række praktiske opgaver. Efter at have gennemført kurset, vil du have opnået en mere omfattende forståelse af tekniske færdigheder, sikkerhedsprocedurer og kajakudstyr.

Kurset er ideelt for alle, der ønsker at tage deres havkajakfærdigheder til næste niveau og udforske mere udfordrende farvande og vejrforhold. Hvis du ønsker at udvikle dine færdigheder inden for havkajakroning og blive en mere sikker og kompetent kajakroner, så er et IPP2 kajakkursus i Roskilde det perfekte valg for dig.

Pris kr. 2200,- per person

 

Du kan få et DKF certifikat

Hvis du består kurset og efterfølgende ønsker et DKF IPP2 certifikat skal du påregne kr. 250,- i omkostninger til DKF til registrering og certifikat. Certifikatet skal bestilles inden for samme kalenderår som kurset er bestået i.

Previous slide
Next slide

IPP2 kajakkursus datoer i 2024:

20 + 21 April

4 + 5  Maj

1 + 2 Juni

29 + 30 Juni

10 + 11 August

 

På et IPP2 kajakkursus lærer du:

– om udstyret og brug af dette

– om sikker færdsel på vand

– vandtilvænning

– ind- og udstigning af kajakken

– roteknik, styre- og støttetag

– selv- og makkerredning  

– udstyr, sikkerhed og vind & vejr. 

 

Deltag gratis i 2 guidede kajakture med instruktør

Efter at have gennemført kurset, har du mulighed for at deltage gratis i 2 af vores guidede kajakture, som foregår på udvalgte dage i løbet af sommeren.

Se dage for guidede kajakture her: www.outdooradventures.dk/guidet-kajaktur/

Vi kom til kurset uden nogen erfaring og gik derfra med al basal viden. Det var i trygge rammer. Lars er en super underviser. Vores datter på 12 var med og var glad for Lars’ måde at hjælpe hende. Kan helt klart anbefales..

Top professionel underviser. Sikkerheden i top. Individuelle hensyn. En dejlig dag på vandet.

Jeg har haft den fedeste oplevelse til introkursus i paddleboard med Lars. Han er en super god formidler og sørger for at klæde en godt på, så man føler sig tryg inden man kommer ud i vandet. Jeg kan kun anbefale andre at prøve det!! 🙂

Vi var 4 uerfarne familiemedlemmer, som havde en sjov, fantastisk oplevelse/Outdoor Adventures🌍 - en Super instruktør og vejret var perfekt☀️🌕 Jeg vil helt sikkert gøre det til et fast event💯I’ll be🔙🔜 i kalenderen📆 🔝🆒 Tak for denne oplevelse og på gensyn

Jeg deltog i en dejlig og veltilrettelagt vandretur langs kysten fra Roskilde til Frederikssund. Det var en dejlig oplevelse inkl. kaffe, lækker frokost og gode historier om de steder vi passerede. Det var særlig dejligt, at man ikke skulle tænke over ruten, men blot fik vist vejen og jeg var positivt overrasket over, at vi faktisk fulgte kysten og meget lidt landevejen. Det kunne jeg godt gøre igen 

Vi var 4 der i dag havde et fedt paddleboard kursus af den gode lærer mester Lars. Det var super sjovt og lærerigt at prøve og alle kan være med uanset alder, højte og vægt. Man fik rigtig god viden og det var fedt at "lær-ved-at-prøv", kort intro på lands med sikkerhed og så ellers ud og prøv. Vi havde rigtig meget vind, men alligevel fik vi prøvet en masse forskelligt og også mærke hvilke krafter vinden havde i forhold til at stå som ny på et board og det gik så fint. Kæmpe anbefaling herfra, vi har i hvertfald fået blod på tanden til mere sjov på paddle.

Var på paddleboard kursus i går på Roskilde Fjord for at finde ud af om Paddleboard er noget for mig. Det var en super oplevelsem med en god og professionel instruktør. Efter to timers koncentreret undervisning, er jeg er klædt på til selv at tage ud på et lejet board fra Outdoor Adventures eller købe mit eget board. Tak for en god oplevelse i det skønneste vejr og den smukkeste natur.

Virkelig en god og gennemtænkt tur for en nybegynder. Vi kom omkring det hele og er nu virkelig bedre til at ro 👍

God og tryg introduktion til kaja, tak for det

Vi var på SUP kursus med instruktøren Malou i Roskilde. Hun var så god til at lære fra sig og gjorde virkelig at det blev en super god oplevelse. Derudover så var det bare så nemt at man lånte alt udstyr på stedet og fik en god intro til vind, vand, boards og regler. Prøv det!

Super Oplevelse med udfordrende øvelser og højt humør for både deltagere og Outdoor Adventures - Kan klart anbefales

Vejleder Lars var en glimrende guide på vores tur gennem Skjoldungernes Land i det dejlige forårsvejr. Under starten blev vi tilbudt en lidt længere tur, så vi også kom gennem Boserup Skov langs Kattinge Vig, og de fleste nikkede ja, så sådan blev det. Ved starten og på vejen rundt fik vi orientering om Skjoldungerne, samt alle de lokale seværdigheder - alle med et lille hvil på den lange tur som kom op på næsten 20 km. En forbedring ville være at undgå transportstykket langs en befærdet landevej. I stedet kunne man måske gå lidt tilbage efter frokosten og sejle retur med den lille trækfærge, og derefter stikke nordpå op mod Boserup Skov. Alt i alt en rigtig godt tur med hyggelige deltagere.

Skøn oplevelse at prøve yoga på et SUP board. God instruktør og der er styr på det praktiske.

Suveræn oplevelse. Jeg havde et ledernetværk med ude at afprøve SUP - og Lars var særdeles god til at instruere omkring både sikkerhed og teknik. Ligeledes var han hele tiden opmærksom på den enkelte deltager og dennes formåen, så alle gik op af vandet med oplevelsen af at have haft det sjovt og lært nyt. Meget professionel og nærværende håndtering af gruppen 🙂

Rigtig hyggelig tur. SUP yoga

Super godt

Very good GPS event - walk locally. Good to have a purpose and a goal to get around.

2 timers SUP kursus i Holbæk - fantastisk og sjovt, udfordrende men trygt - bare prøv det! 🤸‍♀️👍😊

Smukt beliggende på græsplæne lige ned til fjorden. Den bedste udsigt ud over vandet. Hyggelig og afslappet stemning. Søde mennesker. Vi var på kajakkursus - sød og dygtig instruktør. Alt i alt en rigtig dejlig dag!

Godt udstyr, dygtig underviser - vi fik super undervisning! Og da kurset var færdigt, kunne vi fortsætte på SUP'en i 2 timer ekstra ... virkelig luksus. God dag - og bestemt ikke sidste gang, vi kommer forbi

Super IPP2 kursus ved Vigen i Roskilde. To sjove dage, hvor vi følte os i trygge hænder hos instruktøren Lars. Kan varmt anbefales!

Godt planlagt, gode orienteringer. Der var det der skulle være. Hyggelig atmosfære .

Vi havde nogle rigtigt gode timer, hvor alle i familien kunne deltage på lige vilkår. Fra at ingen af os stort set havde været i nærheden af et board, blev vi alle 4 i løbet af bare 1 time i stand til at sejle en mindre tur 🙌 Super god intro til både board og forholdsregler på vandet. Kan varmt anbefales.

Fantastisk tur, med hyggelige input om historie, facts mm fra vores guide. Absolut en anbefaling herfra 👍

Alletiders kursus! God intro til alt det vigtige sikkerhed og god instruktion af teknikkerne. Og så var det mega sjovt 😀

Jeg deltog i Intro til SUP-board. Godt kursus med gode instruktioner og råd. God og rolig instruktør, der havde styr på alle sine kursister. Gør jeg gerne en anden gang igen.

Udfordrende, sjovt og fantastisk! Yoga instruktøren var utrolig dygtig og formåede på fineste vis at gøre det til en skøn oplevelse. Det var interessant at prøve denne form for motion og dejligt at der er plads til Max 10 deltagere på ét hold. Alt i alt meget anbefalesværdigt.

Vi ringede til Lars for nogle dage siden og han rådede os til at vente lidt pga. vejr og vind. Idag så vejret bedre ud og vi ringede til Lars kl 8:30 for at booke 3 kajakker. En time senere stod de klar til os, og vi havde en god tur på vandet. Super god service og vejledning. Helt sikkert et sted vi vil komme tilbage til igen og igen.

Vejleder Lars var en glimrende guide på vores tur gennem Skjoldungernes Land i det dejlige forårsvejr. Under starten blev vi tilbudt en lidt længere tur, så vi også kom gennem Boserup Skov langs Kattinge Vig, og de fleste nikkede ja, så sådan blev det. Ved starten og på vejen rundt fik vi orientering om Skjoldungerne, samt alle de lokale seværdigheder - alle med et lille hvil på den lange tur som kom op på næsten 20 km. En forbedring ville være at undgå transportstykket langs en befærdet landevej. I stedet kunne man måske gå lidt tilbage efter frokosten og sejle retur med den lille trækfærge, og derefter stikke nordpå op mod Boserup Skov. Alt i alt en rigtig godt tur med hyggelige deltagere.

Fantastisk sted. Vi var der med vores børnebørn på 6 og 9 år. De, og vi, elskede det. Næste år vil de gerne afsted 2 eller 3 nætter. Skønt at bo i telt, og maden var så god.. Alt i alt en stjerne god oplevelse. Tak for det😃👏👏

Stille vandring i Hertadalen lørdag den 20 juni med Mette, var en formidabel oplevelse. Trods regn og våd til skindet, er smilet stadig stort. Snak, kaffe og chokoladekage var dagens afslutning på Restaurant Hertadalen.

God vejledning Godt udstyr Fantastiske rammer - at se Roskilde fra fjorden bare smukt!

Super oplevelse med en nærværende og opmærksom instruktør.

Rigtig god oplevelse i skønne omgivelser. Godt, individuelt tilpasset kajakkursus med tydelige, tålmodige og letforståelige instruktioner.

Tak for en skøn aften i den smukke Roskilde Fjord, som altid giver en ny natur oplevelse. Tak for god guidning og hyggeligt samvær.

Som første gangs bruger af paddelboards har det været en fantastisk dag! Gode instruktioner omkring hvordan man gør, flere forskellige videre udviklende opgaver. Samtidig med at der ikke var noget pres over at man skulle op og stå, men at man tog det i sit eget tempo. Kan helt klart anbefales og kommer gerne igen.

En supergod instruktør og en god eftermiddag på vandet. Fik meget ud af kurset

Super fin oplevelse med Outdoor Adventures i det fri. Lars formåede at då rystet folk godt sammen med nogle sjove og udfordrende opgaver. Alle havde det sjovt og udbyttet for os som virksomhed var præcis hvad vi håbede på. Mission accomplished. Tak for det Lars Mvh Flemming Parris, CEO First. A/S

Vores gruppe havde en dejlig tur. Fra havnen i Roskilde gennem åbne landskaber med den dejligste udsigt. Med trækfærgen over Kornerup å. Efter frokost på det økologiske landbrug Hesselbjerg, gik turen hjem gennem Boserup Skov langs med fjorden. På denne varierede tur var Eva vores kompetente guide. God fortæller på turen og kunne sætte et tempo, der vist passede de fleste . Bestemt en anbefalelsesværdig tur.

Vi havde tre fantastisk timer på Roskilde Fjord - vi fik en grundig introduktion og fik lavet en masse øvelser i kajakken. Varmeste anbefalinger!

Super god oplevelse, Lars som udlejede os boards var flink og hjælpsom.

En rigtig god oplevelse på vandet. God instruktør som formidler undervisningen godt. Kan anbefales til andre.

Min søn og jeg havde en sjov, hyggelig og udfordrende eftermiddag på SUP intro-kurset med Outdoor Adventures. Lars, som underviste, havde både tålmodigheden og humoren med hele vejen.

Super fedt arrangement med Lars og Fjordlandet Outdoor. Alle ansatte havde en god dag.

Tak til Lars for super kyndig vejledning, tålmodighed og hjælp. Det var en helt igennem fornøjelse.

Super arrangement. Alle, tror jeg, fik en god gennemgang og alle kom op og stå 😉

Lars er en sød, super kompetent og meget tålmodig instruktør. Han har et godt overblik 😊 Kan varmt anbefale at tage kurset og lære grund teknikkerne. Super godt kursus 🤗

I took the beginner's kayak course which included a nice tour around the fjord while learning some basic techniques. Had a great time and a lot of fun!

Jeg ville gerne ud med Outdoor Adventures kajak til opsamling af affald. Det var nemt at booke tider. Desværre bookede jeg én tid, som blev aflyst grundet vejrforhold, den kom i god tid, og var forudsigelig. I dag kom vi ud pagaj, veste, og sit-on-top kajakken var i virkelig god stand. Vi fik hjælp med at komme op og ned af skrænten. Da vi kom hjem stod de parate til at tage imod os. Søde og rare, hjælpsomme.

Stor fleksibilitet ved både udlevering og aflevering. Kajakker af god kvalitet. Nem og overskuelig hjemmeside.

IPP2 KAJAKKURSUS I ROSKILDE

Dette er Inkluderet

Medbring selv

Det praktiske

Kursus sted:

Vigen Strandpark, Baunehøj 7, 4000 Roskilde 

Parkering: 

Der kan ikke køres i bil helt hen til kursus stedet. Parkér i stedet ved indgangen til Roskilde Camping og gå de sidste 500 meter. 

Faciliteter:

Vi har omklædningsområde, mulighed for at opbevare genstande aflåst og toilet i nærheden. Medbring ikke unødvendige værdigenstande og vær opmærksom på at al opbevaring er på eget ansvar.

 

Udstyr: 

Vi har alt det nødvendige udstyr: kvalitets kajak, pagaj, svømmevest og våddragt. Medbring selv badetøj til under våddragten, et håndklæde og evt. skiftetøj og en drikkedunk. Medbring gerne eget udstyr, hvis du har en godkendt svømmevest, ro-jakke, våddragt og vådsko.

Forudsætninger: 

Alle som har mod på at tage de første skridt ind i kajakkens verden, kan deltage. Du skal være tryg ved vand og kunne svømme 50 meter i åbent vand. Minimums alder er 14 år i følge med en voksen. 

Vores udvalg af kajakker er begrænset. Er du højere end 195cm eller vejer mere end 100kg er vores kajakker ikke for dig, og vi må henvise til en af vores kolleger der har et større udvalg af kajakker.

Varighed:

Lørdag 9 – 17

Søndag 9 – 17

Hvad er et IPP2 kajakkursus?

Et IPP2 kajakkursus er en træningsoplevelse for de, der ønsker at forbedre deres færdigheder og øge deres viden om havkajakroning. Dette kursus er en del af International Paddle Pass (IPP) certificeringsprogrammet, som er anerkendt af British Canoeing og andre kajakorganisationer over hele verden.

IPP2 kajakkurset fokuserer på de grundlæggende færdigheder og teknikker, der er nødvendige for at navigere sikkert og effektivt i en havkajak i moderate miljøforhold. Det inkluderer også undervisning i sikkerhed, kajakvedligeholdelse og forståelse af vejr og vind.

For at tilmelde dig et IPP2 kajakkursus, skal du have en grundlæggende forståelse af havkajakroning og være i stand til at svømme 50 meter med en redningsvest på. Det er også vigtigt at have en rimelig fysisk form og være i stand til at ro i op til fire timer om dagen.

Et IPP2 kajakkursus består af både teoretisk og praktisk træning. Den teoretiske del vil dække emner som grundlæggende navigationsfærdigheder, vejrforhold, tidevands- og strømforhold og sikkerhedsprocedurer. Den praktiske del vil give mulighed for at øve og forbedre dine kajakfærdigheder i realistiske miljøer.

Under kurset vil du lære om den rigtige teknik til kajakroning, herunder effektiv padleteknik, korrekt brug af pagajen, balance og koordination, redningsmanøvrer og hvordan man undgår potentielle farer på havet. Der vil også være undervisning i, hvordan man planlægger og gennemfører en kajaktur sikkert.

En del af kurset vil også fokusere på den psykologiske side af kajakroning. Dette inkluderer at lære at håndtere stress og træthed, hvordan man kommunikerer med andre kajakroere og hvordan man håndterer uforudsete situationer på havet.

Efter afslutning af kurset vil du have opnået den nødvendige viden og færdigheder til at planlægge og gennemføre sikre kajakturer i moderate miljøforhold. Du vil også have opnået et IPP2 certifikat, som er anerkendt af kajakorganisationer over hele verden.

Det er vigtigt at huske på, at kajakroning kan være farligt, især hvis man ikke er ordentligt uddannet og trænet. Et IPP2 kajakkursus er en fantastisk mulighed for at forbedre dine færdigheder og øge din viden om havkajakroning, så du kan nyde sporten på en sikker og ansvarlig måde.

Kajak leje

Ønsker du at opleve Vigen Strandpark til vands? Så har vi alt udstyr til at du kan komme godt afsted og sikkert hjem igen. Vi anbefaler alle at tage et begynderkursus først, da det giver den bedste første oplevelse i kajakken. Det handler både om sikkerhed på vandet, håndtering af udstyret og ro-teknikken. Læs mere om kajakudlejning, priser, regler og booking ved at klikke på knappen nedenfor.

Giv et gavekort

Vi tilbyder forskellige typer gavekort:  kajak begynderkursus, kajak udlejning samt IPP2 kajakkursus med mulighed for certifikat fra DKF efterfølgende. Så hvis du mangler at give en god gave eller bare vil overraske én du holder af, så giv ham eller hende mulighed for at få en skøn oplevelse i Nationalpark Skjoldungernes Land. Vær med til at give den heldige en hyggelig dag og nogle gode minder.

Har du set vores andre oplevelser?