Byvandring i Roskilde

Roskilde er en by spækket med spændende historier, om alt fra vores forfædre vikingerne til udviklingen i musikken og det store danske ikon: Roskilde festivalen. En byvandring i Roskilde er en helt unik oplevelse med interessante fortællinger, om vikinger, konger, naturen, handel og musik.  

Kom med på en spændende byvandring i Roskildes gader og stræder og få et indblik i den historie de gemmer. Vores dygtige guider fortæller både de originale og skæve historier undervejs og sikrer at turen rundt i byen bliver oplevelsesrig og interessant. 

Invitér kolleger eller kunder med på en skøn tur rundt i Roskilde, for at høre om byen og den spændende historie om hvad der tidligere var Danmarks hovedstad og nu er sjællands 2. største by. Undervejs på vores byvandringer er der rig lejlighed for at hyggesnakke og nyde hinandens selskab. Ønsker du at tilbringe et par aktive og skønne timer med kolleger eller kunder så er dette en oplagt mulighed for jer. 

Vi har noget for enhver smag og tilbyder 3 forskellige byvandringer i Roskilde. Læs mere om de forskellige byvandringer nedenfor.

Tina
Tina
Læs mere
Tusinde tak for et fantastisk arrangement - super professionelt - noget for alle og SÅ sjovt. Vi kommer helt sikkert igen.
Mads C
Mads C
Læs mere
Rigtig fed oplevelse. Fra start til slut havde Lars og Outdoor Adventures styr på tingene, og alle i virksomheden havde alle en super sjov og lærerig dag. Stor anbefaling herfra.
Casper
Casper
Læs mere
Super fedt arrangement med Lars og Outdoor Adventures. Alle ansatte havde en god dag.
Vibeke
Vibeke
Læs mere
Fantastisk tur i Skjoldungernes land 👟👣 Godt tempo samtidig med, der var tid til at nyde naturen og få lidt historie undervejs 😊 Kan kun anbefales
Tidligere
Næste
Tidligere
Næste

#Alletiders Roskilde byvandring

På denne skønne byvandring i Alletiders Roskilde kommer vi omkring 90% af “must-see” steder og historier. Turen har fokus på de kendte monumenter; Vikingerne, Domkirken og musikken. Vi tager turen igennem stedet der gik fra at være Danmarks vugge, til landets hovedstad og senere til blot at være første stop på vejen – Sjællands anden største by og den musikalske hovedstad, en gang om året. Det er tæt på storbyen og naturen, men alligevel langt fra. 

Hør blandt andet om: 

 • Danmarks vugge og vikingerne
 • Domkirken, Danmarks tidligere hovedstad og de Kongeliges Roskilde
 • Stå af i Roskilde – første jernbanestrækning og handelsbyen
 • Den musikalske hovedstad

Velkommen udenfor til Alle tiders Roskilde

Varighed: fra 2 timer
Gruppestørrelse: op til 16 deltagere. Spørg os ved større grupper.
Pris: fra kr. 2600,- ex moms

Roskildes Vikinger

Dette er byvandringen der sætter fuldt fokus på vikingerne, som en vigtig del af Roskildes historie og udvikling. Området, og det senere Roskilde, spiller en vigtig plads i landets historie og udvikling. Måske hænger sagnene om Kong Skjold og de senere sagnkonger Roar og Helge alligevel tæt sammen, med de historiske vikinger og Harald Blåtand. Vi hører om hvordan byen fik sit navn, hvorfor det var et godt sted for vikingerne på et tidspunkt, og hvorfor det senere ikke var så godt.

Hør blandt andet om:

 • Domkirken og byens højeste punkt
 • Den tidligere bydel og fjorden.
 • Sankt Jørgensbjerg og kirken
 • Slut ved Roskilde havn og mulighed for rundvisning på vikingeskibsmuseet efter aftale.

Velkommen udenfor til Vikingernes Roskilde

Varighed: fra 2 timer
Gruppestørrelse: op til 16 deltagere. Spørg os ved større grupper.
Pris: fra kr. 2600,- ex moms

Tidligere
Næste
Tidligere
Næste

De kongeliges Roskilde

Kom med på en royal tidsrejse tilbage i tiden og hør fortællinger om de gamle konger og dronninger, med en byvandring der sætter fokus på Roskilde, som tidligere hovedstad og kongeby samt hvor de royale stadigvæk finder et sidste hvile.

 Hør blandt andet om:
 • Laurentii kirke og ruin 
 • Den første historiske konge, Harald Blåtand
 • Bispens by og landets hovedstad
 • Margrete d. 1 og Bugislaw (ja, ham kendte du nok ikke?)
 • Roskilde palæ og stænderforsamlingerne
 • Adgang til Domkirken og/eller skt. Laurentii kirkeruin efter aftale


Velkommen udenfor til de kongeliges Roskilde

Varighed: fra 2 timer
Gruppestørrelse: op til 16 deltagere. Spørg os ved større grupper.
Pris: fra kr. 2600,- ex moms

Tidligere
Næste

Roskilde som musikby

Roskilde er hjemsted for Nordeuropas største festival ”Roskilde Festivalen”, som siden deres 2. år har været 100% non profit. Festivallen trækker mange mennesker til byen hvert år, hvilket er til gavn for hele byen.

Musikken er blevet en del af Roskilde identitet og kultur. Med denne byvandring er der fokus på Roskilde som musikby og hvordan festivallen har bidraget til denne udvikling igennem mange år. 

Oplev bl.a.:

 

Varighed: 2 timer

Kombinér en byvandring med en af vores andre aktiviteter

Vi har god erfaring med at kombinere flere af vores firmaarrangementer, til et fuldendt arrangement. Se derfor gerne vores andre firmaarrangementer eller tag en snak med os, om hvordan vi sammen kan skabe den helt rigtige oplevelse for jeres gruppe.

Det praktiske:​

 • Uddannet turguider 
 • Spændende historier og oplevelser 
 • Roskildes bymidte og nærmiljø
 • 3-6 km ture
 • Start / slut på Stændertorvet eller efter nærmere aftale.
 • Velkomst kaffe / the

  Vi glæder os til at byde jer velkommen udenfor!

Stor gruppe eller anden tur? Skriv til os